Veel gestelde vragen


Hier staan niet alle antwoorden, stel een vraag via contact.

Mag ik zelf kiezen of ik kraamzorg wil van een ZZP-er of van een organisatie?

Ja, dit mag. Het is wel belangrijk dat de gekozen ZZP-er of organisatie een contract heeft met je zorgverzekering.

Wanneer kan ik mij inschrijven voor Kraamzorg Petro?

Je aanmelding ontvang ik graag voor de 16de week van de zwangerschap. Mocht dit onverhoopt niet lukken dan mag dit ook na bovengenoemd tijdstip. Neem in dat geval even telefonisch contact op voor de mogelijkheden.

Broertjes en zusjes van de baby krijgen ook veel aandacht.

Krijg ik een kennismakingsgesprek/intake aan huis?

Ja, ik kom bij je thuis om de kraamzorg door te spreken. In principe vindt dat plaats rond de 35e week van de zwangerschap maar het is ook mogelijk om het al vroeg in de zwangerschap een afspraak te plannen.

Wat is Dunstan babytaal?

Priscilla Dunstan heeft babytaal ontwikkelt. Zij is er achter gekomen dat baby's verschillende geluiden (huilen) maken die voortkomen uit reflexen van de baby.

                                        

Ik kan ouders deze geluiden leren herkennen. Hierdoor weet je wat jouw baby nodig heeft en het resultaat is dat de baby minder huilt, beter drinkt en meer slaapt en jullie als ouders dus ook!                                                                              

Welke geluiden leer je herkennen:

  • Geluidje van honger
  • darmkrampjes
  • Vermoeidheid
  • Ongemak
  • Een boertje wat dwars zit

Dunstan babytaal is gemakkelijk te leren.