Meer informatie over kraamzorg Petro


Mijn registraties

Bij de NBvK (Nederlandse Beroepsvereniging voor Kraamzorg) ben ik opgenomen in het kwaliteitsregister en ben ik in bezit van het Kwaliteits Keurmerk zelfstandige Kraamverzorgenden. Dit betekent, dat ik voldoende cursussen, bijscholingen volg zoals borstvoeding, EHBO bij kinderen, partusassistentie (aanwezigheid en begeleiding bij de bevalling) en vroeg signalering. Ook wordt ik door NBvK op de hoogte gehouden van ontwikkelingen in de kraamzorg. Hierdoor wordt mijn kennis en kwaliteit voor het leveren van verantwoorde kraamzorg gewaarborgd.

 

Bij het Kennis Centrum KraamZorg (KCKZ) sta ik geregistreerd. Om daar geregistreerd te zijn, moet ik voldoende scholingsuren hebben. Dit is ook weer om de kwaliteit van zorg te garanderen.


Zorgverzekering

Kraamzorg wordt vergoed uit de basisverzekering. Voor iedereen is er een wettelijke eigen bijdrage per uur. Afhankelijk van je verzekering wordt de eigen bijdrage voor kraamzorg geheel, gedeeltelijk, of niet vergoed. Dit is terug te vinden in de polisvoorwaarden. Er zijn zorgverzekeringen die je onder willen brengen bij de door hun gecontracteerde organisaties. Dit hoef je niet te doen. Je hebt het recht om te kiezen voor kraamzorg van een zelfstandige kraamverzorgster.